11 Haziran 2014 Çarşamba

Yemek Sektörü ve Bak Hele Bak -2

Sayın Halk,

Geçen yazımda  Türkiye'de yemek sektörünün kalitesi ve  müşterileri umursamama durumunu anlatmıştım. Aslında ulaşmaya çalıştğım nokta geçen haftalarda bir ara yoğun tavsiye üzerine gittiğimiz Bak Hele Bak: Yusuf Konak adında bir kahvaltı yeriydi.
Gittik oturduk ve gayet güzel gibi giderken 2 kişi olduğumuzdan haliyle 2 kişilik kahvaltı ve "ek olarak" geldiği belirtilen yumurtamızı söyledik. Normalde çok toleranslı bir insanımdır ama kahvaltılar gelmeye başladığında önce "şaka mı bu" düşüncesi kaynaklı hafif bir tebessüm, daha sonra da hayal kırıklığı oluştu. İsterseniz "muhteşem" menüyü sayayım.

Bayat ekmek,
4 adet tel (saydım) peynir,
1 adet light peynir,
1 adet ezine gibi bir peynir,
1 yemek kaşığı otlu peynir (bu güzeldi),
2 yemek kaşığı kuru cacık,
light peynir kadar standard teyeyağı,
1 orta boy yoğurt kaymağı (üzeri cevizli),
2 yemek kaşığı un helvası (kahvaltıda ne alaka?)
1 yemek kaşığı sıcak hardal tohumu ezmesi gibi birşey,
bal, söğüş domates falan, çay
ve ek olarak geldiği sürekli söylenen, sucuklu olması gerekirken nedense kavurmalı gelen yumurta.

Yazınca çok gibi geliyor değil mi? Bu deneyimi bence kaçırmayın ve gidip para verip alabileceğiniz en kötü kahvaltıyı bir tecrübe edin derim. Ha bu arada "yoğunluktan" pos cihazları çalışmıyor. 100m yakında bankamatik var, siz de benim gibi çok nakit taşımıyorsanız çekebilirsiniz gitmeden. 2 kişilik bu hayal kırıklığı 40-45TL arası tutmaktadır.

Bu ızdırap ve mutsuzluğu tattıktan sonra verdiğiniz paranın karşılığını alabileceğiniz, Balgatta  Kesman Ciğer adlı yerde bir kahvaltı öneririm. Google'a yazdığınız zaman kapı numarasına kadar ulaşılaibliyor. Bak hele Baktakiler de gidip bir kahvaltı yaparlarsa kendilerini düzeltme fırsatıı bulurlar.

Yazının kısa hali; Özel ve güzel bir gün geçirmek için dışarı çıkmak istediğiniz zaman bilmediğiniz yerlere gitmeyin, herhangi bir durum için başkalarının tavsiyesine çok bel bağlamayın.

Görüşmek Üzere,
Bey

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder